Umudumuz var mı?

Umudumuz var mı? Varsa umudumuz neydedir? Pek çok farklı şeylerde umut buluyoruz, çok farklı yerlerde umut arıyoruz. Mesela umudu iyi bir eğitim almakta arayabiliriz, böylece geleceğimizi garanti altına alabiliriz. Veya çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlamaya çalışmak.

Umudumuz kendimize istediğimiz ve ihtiyacımız olan her şeyi alabilecek kadar para kazanmakta olabilir. Sağlık ve görünüşümüz konusunda çok takıntılı olmamızda olabilir. Sağlıklı ve güzel olursak herkes tarafından kabul göreceğimizi ve uzun yıllar yaşayabileceğimizi düşünebiliriz.

Her şeyden umutlanabiliriz aslında.. Ailelerimizden, evimizden, vücudumuzdan, eşimizden, politikadan.. Fakat ne olursa olsun, dünyasal şeylerden umutlanırsak, yüreğimizin derinliklerinde bu şeylerin sonsuza dek kalmayacağını biliyoruz. 

Göz açıp kapayıncaya kadar her şey yok olabilir. İşlerimizden kovulabiliriz, evliliğimiz bitebilir, arkadaşlarımız ve hatta kendi ailelerimiz bizi hayal kırıklığına uğratabilir. Yaşlanırız, güzelliğimiz solar, sağlığımız kötüleşir. Siyaset ve ekonomi kontrol altından çıkar. 

Belki o zaman dünyada hiçbir şekilde umut bulamayız. O halde demek ki, başka her şey solarken, umut baki kalır. Kalıcı, güçlü, yok edilemeyen, mahvolmayan, sonsuza dek kalan bir şey. Umut dünyadaki her şeyden daha fazla var olur. Yıkılamaz bir şey, mezardan bile kalan bir şey ve yalnızca yüreğimizde bulunur. Umut tamamen eksik yönlerimize rağmen sevildiğimizi bilmektir. Sonsuza dek yaşayabileceğimizden emin olmaktır. Yaşadığımız sıkıntı ve güçlüklere rağmen yüreğimizde her zaman huzurlu olmaktır. Umut Tanrı’yı tanımaktır.

Umut Kilisesi